Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sındırgı'ya yeni girişimciler katıldı

Sındırgı

Sındırgı'da düzenlenen Girişimcilik Kursuna katılanların sertifikaları törenle dağıtıldı.

Sındırgı’da düzenlenen Girişimcilik Kursuna katılanların sertifikaları törenle dağıtıldı.
Sındırgı Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile açılan ‘Girişimcilik Eğitimi’ kursuna katılarak sertifika almayı hak kazananlar için Esnaf ve Sanatkârlar Odasında bir tören düzenlendi. Törene Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Güner ve kursiyerler katıldı.
Başkan Yavaş bir süre kursiyerlerle sohbet ederek işletme açarken dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.
Kursiyerlerden eğitim kısmında olduğu gibi proje kısmında da özverili şekilde heyecanlarını kaybetmemelerini isteyen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Güner, “İşin eğitim kısmı tamamlandı. Bundan sonraki aşamada zaten proje hazırlama arkasında da işyeri açma. Bu konu olan 30 bin lira hibe desteğinden inşallah biz ne kadar Sındırgı’da esnafımız bundan yararlanırsa biz mutlu oluruz. Nasıl eğitime eksiksiz devam ettiniz biz aynı isteğinizin azminizin heyecanınızın devam etmesini istiyoruz. Bu proje hazırlama kapsamında da işyeri açma döneminde de aynı azmi heyecanı bekliyoruz. İnşallah Sındırgı’da bu 25 sertifika sahibi KOSGEB destekli işyerini açmış olsun. Bu hem bizim için hem de Sındırgı için ciddi manada kazanım demektir. Bu vesileyle katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise, girişimciliğin Türkiye’de son yıllarda ki en popüler işlerden biri olarak gözüktüğünü söyledi.
Her alanda yeni müteşebbislere ihtiyaç olduğunu işaret eden Yavaş, “Sındırgı’nın hangi yöne doğru gittiğini görürde bu noktada kendimizi yetiştirirsek, bu konuda işletmeler açmaya gayret edersek bundan hepimiz kazançlı çıkarız. Termal otellere gelenlere ben ne yapabilirim, bunlar şehre inince bizden alışveriş yapabilecek boyutları nedir? Bunları iyi düşünüp bu tarza işletme açılması. Bizler bu konulara açığız. Belediyenin varlığı insanların daha iyi yetişmesi için yapılacak hizmetlere destek vermek. Bende sizleri tebrik ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verilerek hayırlı olması temennisinde bulunuldu.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı